Kotisivujemme etusivulle / To our website frontpage
Team Simracin uutiset
Team Simcarin yritysesittely
Team Simracin galleria
Koulutusvideomme
Team Simracin hinnasto
Team Simracin yhteystiedot
Mediapankkimme
Team Simracin rallisimulaattorit
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Rallisimulaattoreista saadun kokemuksen myötä on Team Simrac:sta tullut myös varteenotettava koulutussimulaattoreiden kehittäjä ja valmistaja Euroopassa. Linja-autosimulaattoriprojektin tiimoilta muodostuneen yhteistyökuvion avulla valmistui Euroopan ensimmäinen linja-autosimulaattori, joka toimii koulutuskäytössä Vantaalla Työtehoseuran aikuiskoulutuskeskuksessa. Lisäksi olemme valmistaneet linja-autosimulaattoreita belgialaisille asiakkailemme. Kysynnän seurauksena Team Simrac valmisti myös rekka-autosimulaattorin, joka on rakennettu Scanian koriin. Myös se on koulutuskäytössä Vantaalla Työtehoseuran aikuiskoulutuskeskuksessa kuten ensimmäinen linja-autosimulaattorimmekin.

Team Simrac:n valmistamat simulaattorit ovat Suomen Liikenne- ja Viestintäministeriön sekä Ajoneuvohallintokeskus AKE:n hyväksymiä koulutusvälineitä ja täyttävät EU:n direktiivissä EC/2003/59 simulaattoreille säätämät TOR (=Top-of-the-Range) vaatimukset.

Kuinka kaikki alkoi...


Pitkään keskustelujen ja neuvotteluiden alaisena ollut linja-autosimulaattori projekti saatiin vihdoin käyntiin kun yritysrypäs johon kuuluivat Korsisaari Group/Nurmijärven Linja Oy, Team Larus Oy, TTS Instituutti ja Motiva Oy valitsivat Team Simrac:n linja-autosimulaattorin suunnittelijaksi ja valmistajaksi.

Laajan pohjatutkimuksen jälkeen ja rahoituskuvioden selvittyä päästiin vihdoin tositoimiin.

Loppuvuodesta 2002 Team Simrac aloitti varsinaisen linja-autosimulaattorin rakentamisen ja kehittämisen. Liikenne- ja linja-autoalan ammattilaisista koostuneet, projektia varten perustetut ohjausryhmät testasivat ja totesivat suunnitellut ominaisuudet oikean kaltaisiksi.

Volvo Bus & Truck Finland järjesti uuden, rungoltaan täysimittaisen bussin, ja Simrac pääsi aloittamaan työt ensimmäisen koulutuskäyttöön tarkoitetun bussisimulaattorin valmistamiseksi. Simrac otti täyspitkästä bussista käyttöön noin 5 m pitkän osan luodakseen ison ajoneuvon tuntua. Oleellisena pidettiin myös, että linja-autoa mallintavaan simulaattoriin voi ottaa myös matkustajia. Simrac:n valmistamiin linja-autosimulaattoreihin on siis mahdollista ottaa kuljettajan ja kouluttajan lisäksi 11 matkustajaa. Tämä puolestaan mahdollistaa sen, että simulaattorissa voidaan kouluttaa myös erilaisia palvelutilanteita, sillä onhan bussikuskin työ paljon muutakin kuin autolla ajoa.

Eero Pajarre alkoi muovata aiemmin käytössä ollutta virtuaalikaupunkimaisemaa ja raskaan kaluston fysiikkaa koulutusympäristöön sopivaksi. Mika Leppälahti puolestaan pohti simulaattorin sähkötöitä ja liikealustan ohjausta. Molemmat alojensa ”gurut” olivat entuudestaan tuttuja ja osa Simrac:n tiimiä jo rallisimulaattorien kehityksen ja valmistuksen myötä.

Lukemattomien työtuntien jälkeen, 24.2.2004 bussi luovutettiin tilaajalle ja tuolloinen Suomen Liikenneministeri Leena Luhtanen kävi omalla ajosuorituksellaan vihkimässä sen virallisesti käyttöön.

Linja-autosimulaattorista saamiensa kokemuksien perusteella, Työtehoseura päätti tilata Simracilta myös rekka-autosimulaattorin. Tiukasta aikataulusta ja uusista haasteista huolimatta Simrac onnistui tehtävässään ja Suomen ensimmäinen rekkasimulaattori luovutettiin käyttöön toukokuun puolivälissä 2006.

Monia eri tahoja on käynyt tutustumassa linja-autosimulaattoriin ja belgialainen koulutusjärjestö FCBO innostui asiasta niin, että tilasi kaksi kappaletta linja-autosimulaattoreita Belgiaan. Toinen simulaattoreista asennettiin VDAB training center:iin Temseen ja toinen FOREM training center:iin Franiéreen heinä-elokuun vaihteessa vuonna 2006.

Linja-autosimulaattori, Simrac Bus Volvo

Simrac Bus Volvo on modifioitu oikeasta linja-autosta simulaattori käyttöön soveltuvaksi. Korista on käytössä noin 5 metriä pitkä, 2,55 metriä leveä ja 3,5 metriä korkea osa ikkunoineen, tuulilasineen ja takaseinineen. Kojetaulun mittaristo, näytöt ja katkaisijat toimivat kuten oikeassa vastaavanlaisessa Volvon linja-autossa ja valittavissa on 7-vaihteinen manuaali tai 4-vaihteinen automaattivaihteisto. Kuljettajan ja kouluttajan lisäksi simulaattoriin mahtuu 11 matkustajaa. Liikkeistä vastaava liikealusta on toteutettu paineilmalla ja sitä ohjaa itsenäisesti toimiva ohjausyksikkö, joka reagoi kuskin tekemisiin ja tienpinnan muutoksiin.

Tekniikan kehittymisen mukanaan tuomien mahdollisuuksien johdosta Simrac Bus Volvoa on joidenkin toimintojen osalta päivitetty alkuperäiseen kokoonpanoon nähden.

Simrac Bus VanHool

Korit Belgialaisten tilaamiin simulaattoreihin toimitti Vanhool Simracilta saatujen piirrustusten mukaisesti. Toisin kuin aiemmin Volvon koriin rakennettu simulaattori, olivat nämä korit siis jo tehtaalla simulaattorikäyttöä varten räätälöidyt. Simulaattorin liikkeistä vastaa paineilma-toiminen liikealusta ja sitä ohjaava keskusyksikkö. Toimitaperiaatteeltaan nämä simulaattorit ovat siis samankaltaisia kuin aiemmin Volvon koriin rakennettu linja-autosimulaattori.

Rekka-autosimulaattori, Simrac Truck Scania

Simrac:n valmistama rekka-autosimulaattori on, kuten linja-autosimulaattoritkin, tehty oikean auton koriin sitä hieman modifioiden. Simrac Truck Scania on Scanian R Topline -sarjan täydelliseen, ilman runkorakennetta olevaan, koriin tehty. Korin liikkeistä vastaa linja-autosimulaattoreista tuttu paineilmatoiminen liikealusta yhdessä ohjausyksikön kanssa. Kaikki hallintalaitteet toimivat kuten vastaavanlaisessa oikeassa Scanian ohjaamossa, aivan kuten linja-autosimulaattoreissakin.

Rekka- ja bussisimulaattoreiden tuote-esite on ilmestynyt!
Lue lisää Simulaattorit kuljettajakoulutukseen, tieliikenneharjoitteluun ja tutkimukseen -esitteestämme (.pdf)
Team Simrac Finlandin kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut Plopcrew Productions - Digitaalisen median tuotantostudio - www.plopcrew.net