Kotisivujemme etusivulle / To our website frontpage
Team Simracin uutiset
Team Simcarin yritysesittely
Team Simcarin kalusto
Team Simcarin toimitilat
Team Simracin galleria
Videoitamme
Team Simracin hinnasto
Team Simracin yhteystiedot
Median kuvapankki
Team Simracin koulutus-simulaattorit
 
 
 
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Tee unohtumaton vaikutus - tuo vieraasi tai henkilökuntasi maailman aidoimpaan ralliajosimulaattoriin!

Jo istuutuminen simulaattoriautoon on vaikuttava hetki. Ääni ja tärinä virittävät aistit valppaiksi. Erikoiskokeen lähdöstä alkaa todellinen elämysvyöry. Moottorin ja vaihteiston äänet sekoittuvat alustan iskuihin, soran rapinaan, kyljen ja penkan rahinaan sekä usein myös ulosajon ryskyihin. Vastaavaa on voinut kokea vain se, joka on istunut oikeassa ralliautossa kilpailun tai testin aikana.

Ouninpohjan erikoiskoe - upea tietokonemallinnus

Simracin simulaattorissa pääsee mukaan todelliseen ralliajotuntemukseen. Legendaarinen Ouninpohjan erikoiskoe on mallinnettu ällistyttävän tarkasti tuulilasista avautuvaan maisemaan, joka todellisuudessa vaihtuu auton edessä viiden metrin päässä olevalla jättiscreenillä. Kuuluisat paikat, mm. Ounin talon pihan kierto, ovat täysin tunnistettavissa erikoiskokeen varrella. Uusiakin pikataipaleita on tulossa ja kaikki erilaiset sääolosuhteet ovat mahdollisia.

G-voimat ällistyttävät - hypyt tuntuvat vatsanpohjassa

Todentuntuisuutta lisää se, että sivuttais- ja pystyliikkeet tekee auto eikä maisema. Auto liikkuu pneumatiikalla toimivalla alustalla. Kuljettaja tuntee hypyt vatsanpohjassaan ja röykyissä ratti lyö käsille. Kiihdytykset, jarrutukset ja kaarreajo aiheuttavat G-voimat todentuntuisina. Tietokonepeleistä puuttuva takapuolituntuma on Simracin simulaattorissa täysillä mukana.

Hiki nousee pintaan - ralliajo vaatii kuntoa

Kokemus on aito myös fyysiseltä vaativuudeltaan. Pulssi hakkaa ja kovakuntoisimmallakin kuskilla nousee hiki pintaan. Rallivauhdin voi aistia myös auton ulkopuolelta. Äänimaisema vastaa täysin oikeaa erikoiskoetta. Auto keinuu ja pomppii. Pakoputkesta lentää tulenlieskoja ja jarrulevyt hehkuvat punaisina. TV-monitoreista voi seurata kuljettajien ilmeitä ja hikipisaroita.

Rallihuiput kehitystyössä - tehoa ajokoulutukseen

Maailmalla menestyneet suomalaiskuljettajat ovat olleet mukana simulaattorin kehitystyössä. Todellisuuden tuntu on kaikille ollut yllätys. Simulaattori on saatu niin aidon tuntuiseksi, että huippukuljettajat suosittelevat sitä ralliajokoulutukseen. Simulaattorilla voi turvallisesti kartuttaa ajorutiinia rallivauhtiin ja se soveltuu erinomaisesti myös rallin nuotituskoulutukseen.Evo IV, Simrac Focus WRC

Simracin uusin kehitysversio Simrac Focus WRC on aivan uutta niin ulkokuoreltaankin kuin tekniikaltaankin. Korin liikkeet ovat kasvaneet ja nopeutuneet entisestään. M-Sportin toimittamaa Ford Focus WRC:n koria liikuttaa sähkömoottoreilla ohjatut kuularuuvit, joiden ansiosta realistisuus on saavutettu aivan uudelle tasolle.


Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Evo III, Simrac Golf

1999-2000 vuoden vaihteessa valmistui Simrac:n rallisimulaattoreista versio Evo III, joka kantaa nimeä Simrac Golf. Julkistaminen tapahtui asiakkaan tilaamana messuilla Sveitsin Bern:ssä jota seurasi messut Pariisissa. Varsinaisesti käyttöön Simrac Golf otettiin pienien parannusten jälkeen vuonna 2001. Merkittävimpinä eroina aiempiin versioihin nähden oli ohjausvastuksen toteuttaminen sähkömoottorilla ja Eero Pajarteen tekemän auton virtuaalisen fysiikkamallin sekä Ouninpohjan pikataipaleen käyttöönotto, jonka avulla Simrac pääsi siis eroon riippuvuudestaan tietokonepeleihin. Näin saatettiin myös itse kehittää ohjelmistoa halutuun suuntaan.

Paineilma-alustan liikkeet pysyivät suurinpiirtein saman suuruisina, sivuluisu kasvoi 70 sentistä puolelleen noin metriin, mutta jälleen kehittyneen tekniikan avulla liikkeistä saatiin tarkempia ja aidompia.

Jo ensimmäisestä ”hetekasta” asti Simrac:n väki on pitänyt tärkeänä sitä, että laitteet ovat ns. Aktiivisia simulaattoreita. Eli kaikki mitä laite tekee johtuu kuskin tekemisten ja tienpinnan vuorovaikutuksesta. Ohjaus, kiihdytys, jarrutus ja vaihtaminen ovat täysin kuljettajan itsensä hallitsemia (...tai hallitsemattomia).

Vuodesta 2000 lähtien Simrac Golf on palvellut yleisöä, niin Suomessa, kuin ulkomaillakin ja tekee sitä edelleen, Suomen Patentti- ja Rekisterihallinnon mukaan ainoana maailmassa.

Näin lopuksi täytyy vielä todeta, että harvassa ovat ne Simrac:n rallisimulaattoreita kokeilleet, jotka ”itku silmässä” olisivat pois lähteneet.

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Evo II, Simrac S40

Evo I:stä saatujen kokemusten perusteella rakennettiin seuraava, Simrac S40 nimeä kantava, rallisimulaattori. Kuten nimikin paljastaa, simulaattorin ulkokuorena toimi Volvon Ruotsin tehtailta Autoyhtymä J. Kovasen avustuksella saatu Volvo S40:sen kori.

Vahingosta viisastuneena tähän Evo II:een rakennettiin turvakaaret ja sisustettiin, kuten Simrac Micrakin, muistuttamaan ralliautoa. Tekniikan kehittyessä huimaa vauhtia pystyttiin edelleen paineilmatoimisella liikealustalla ja Mika Leppälahden ohjelmoimalla keskusyksiköllä toteuttamaan enemmän ominaisuuksia kuin aiemmin. Simrac S40 liikkuu ylös-alas suunnassa 30 senttiä, eteen-taakse 30 senttiä ja sivuluisussa perä voi parhaimmillaan tai pahimmillaan heittää 70 senttiä puoleensa.

Ajettavana maisemana käytettiin edelleen aluksi tietokonepelejä joista siihen aikaan parhaita olivat Codemaster:n julkaisemat Colin McRae Rally:t.

Simrac S40:n kanssa kierrettiin suomessa ja ulkomailla useampi vuosi joista on paljon mukavia muistoja, mutta oli aika siirtyä eteenpäin ja rakentaa Evo III.

Simrac S40 palvelee edelleen tarvittaessa ja on päivitetty käyttämään myöhemmin valmistunutta Eero Pajarteen mallintamaa Ouninpohjan pikataivalta.


Highslide JSSimrac-rallisimulaattori Evo I, Simrac Micra

Jo ajasta iäisyyteen siirtynyt ensimmäinen Simrac:n oikean auton koriin valmistama rallisimulaattori. Auton korina toimi Autovahinkokeskukselta hankittu ja kunnostettu Nissan Micra. Simrac:n tiimiin liittyneen Mika Leppälahden totetuttaman ohjausyksikön avulla paineilmalla toteutettu liikealusta liikutti autoa ylös-alas suunnassa 30 senttiä, myös ohjauksen vastus oli toteutettu paineilmalla. Ajettavana maisemana käytettiin Europress:n julkaisemaa Rally Championship -tietokonepeliä.

Liiallisen painon pelon vuoksi tähän Evo I:een ei tehty turvakaaria, joka myöhemmin osoittautui virheeksi. Noin 500 käyttötunnin jälkeen Micran kori antoi nimittäin periksi ja meni keskeltä poikki.
Team Simrac Finlandin kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut Plopcrew Productions - Digitaalisen median tuotantostudio - www.plopcrew.net